Wiliam Skotte Olsen

Kunstner Wiliam Skotte Olsen kunst og malerier

Født: København, Danmark 1945

Død: Christiania, Danmark 2005

Kunsnterbiografi

Født i 1945 i København. Wiliam Skotte Olsen var født ind i en familie, som var stærkt knyttet til frelsens hær. Han spillede violin på gaden med sin familie, for at samle penge ind til de fattige. Han begyndte tidligt at male og meldte sig til tegnekursus på Glyptoteket, og i 1964 Holbæk Kunsthøjskole, hvor han forberedte sig til Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Han blev i 1965 optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi, men det fangede ham ikke rigtigt, og han kom sjældent til undervisningen. Desværre gjorde han aldrig sin akademiske uddannelse færdig. Han var nemlig mere interessant i den nye og voksende hippie bevægelse, og de stoffer, der dukkede op i kølvandet heraf.

Efter en længere rejse til Afghanistan, Indien og Nepal i 1971, havde han svært ved at finde fodfæste i Danmark. Grundet dødsfald på rejsen, hjertesorg og svær depression. Wiliam Skotte Olsen var en meget følsom person.

Han var ofte påvirket af hårde stoffer − så meget at stofferne påvirkede hans virkelighed og sindstilstand. I 1974 blev han ramt af en psykisk lidelse og forklarede om skjulte mikrofoner, flyvende tallerkener og Russiske atombomber.

I sommeren 1975 var han sikker på, at Amager var ved at blive invaderet af fremmede væsener. En sen sommernat satte han ild til et telt, der var slået op på en græsplæne i nærheden af, hvor hans forældre boede. Inde i teltet lå tre børn og sov. Deres forældre opdagede branden fra deres soveværelse og kastede sig ud for at redde børnene, som overlevende, men ikke uden svære forbrændinger.

Han blev efterfølgende anbragt på Herstedvester fængsel, og derefter Psykiatrisk Center Sct. Hans. Her blev han indtil 1978. Da han kom ud i friheden var hans liv total forandret. Han passede skidt ind i et samfund, hvor flower-power og hippie tiden uigenkaldeligt var forbi.

I begyndelsen af 1980'erne boede han i en kondemneret ejendom i Odinsgade, hvor han havde indrettet sig på loftet under tagspærene. Her malede han en serie små indtagende billeder på stumper af pap, som han havde fundet på sin vej. Han boede de sidste 20 år på Christiania, hvor han levende under meget skiftende og vanskelige forhold. Han boende i sin sidste tid i en skurvogn på Christiania og kæmpede en svær kamp mod sine indre dæmoner.

I efteråret 2004 blev han indlagt på Amager Hospital meget afkræftet. Det viste sig, at han var syg med kræft og den 10. februar 2005 døde han.

Wiliam Skotte Olsen er repræsenteret på Statens Museum for Kunst (SMK), Den Kongelige Kobbersamling, Nordjyllands Kunstmuseum, Trapholt, Vendsyssel Kunstmuseum, HEART Herning Museum, Roskilde Museum og Danmarks Nationalmuseum.

Uddanndelse

1965 − 1969
Det Kongelige Danske Kunstakademi, København, DK

1964
Holbæk Kunsthøjskole, DK

Museum Udstillinger

2021
Statens Museum for Kunst (SMK), København, DK

Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg, DK

Den Kongelige Kobberstiksamling, København, DK

Trapholt, Kolding, DK

Vendsyssel Kunstmuseum, Hjørring, DK

HEART Herning Museum, Herning, DK

Roskilde Museum, Roskilde, DK

Danmarks Nationalmuseum, København, DK

Kunstner Wiliam Skotte Olsen kunst og malerier
Kunstner Wiliam Skotte Olsen kunst og malerier
Kunstner Wiliam Skotte Olsen kunst og malerier
Kunstner Wiliam Skotte Olsen kunst og malerier

Malerier Til Salg