Peter Skovgaard

Kunstner Peter Skovgaard kunst og malerier

Født: København, Danmark 1960

Atelier: Aarhus, Danmark

Kunstnerbiografi

Født 1960 i København. I dag bosat i Aarhus og Berlin, hvorfra han arbejder på sine kommende projekter. Peter Skovgaard studerede filosofi i 1980’erne. Han er autodidakt kunstner og har gået sin egen vej, uden at benytte sig af de traditionelle kunstskoler. 

Det er ikke nemt at skabe flotte og holdbare abstrakte billeder, som fungere så godt som Peter Skovgaards. Hans kunst er abstrakt ekspressionistisk og spontant. Peter Skovgaard leverer altid høj kvalitet og underlighed i hans værker, noget mærkværdigt og subtilt, der kræver tid og empati for at forstå. Han laver malerier, lys installationer, grafik, skulpturer og har gennemført flere store udsmykningsopgaver. 

Peter Skovgaard er repræsenteret af en række danske gallerier. Han har været del af flere solo og gruppe udstillinger i Norge, USA, Italien, London, Amsterdam, Berlin og Frankring.

“Det må ikke blive for flagrende, og der må nødvendigvis
være en personlig, kontinuerlig udvikling. Jeg kunne godt begynde at male portrætter, men jeg ville ikke være nær så god til det som fx Jørgen Boberg. Man må i stedet dyrke, forbedre og forfine dét, man er god til og har fået et navn på. Det har jeg gjort, og derfor er jeg også en langt bedre maler i dag end for 10 år siden”. − Peter Skovgaard

Uddannelse

1980
Studere filosofi på Aarhus Universitet, Aarhus, DK

1975
Flytter til Bornholm og udvikler maleteknik, Bornholm, DK

Udvalgte Udstillinger

2021 
GALLERI FUSION, Aarhus, DK

Galleri Sandberg, Odense, DK

Galerie Wolfsen, Aalborg, DK

Gallery Ruth Sachse, Hamburg, DE

Gallery Semmingsen, Oslo, NO

Kunstner Peter Skovgaard kunst og malerier
Kunstner Peter Skovgaard kunst og malerier
Kunstner Peter Skovgaard kunst og malerier
Kunstner Peter Skovgaard kunst og malerier

Malerier Til Salg