Henrik Busk Andersen

Kunstner Henrik Busk Andersen kunst og malerier

Født: Aalborg, Danmark 1967

Atelier: Aabybro, Danmark

Kunstnerbiografi

Henrik Busk Andersen er født i 1967 i Aalborg. Han var allerede som dreng fascineret af malerkunsten og har sidenhen, udviklet sit kunstneriske talent. Han har arbejdet som fuldtids billedkunstner og skulptør siden 2002, og betragtes i dag som en anderkendt kunstner.

Henrik Busk Andersens malerier er abstrakt figurative og nonfigurative. En nyfortolkning af Cobra-bevægelsens abstrakte formsprog.

Hovedtemaet i nogle af malerier er samspillet mellem mand og kvinde, kærlighed, længsel og vrede. Motivet udtrykkes i stærke, lyse og klare farver. Kroppe og ansigter, opleves som dimensionelle croquis skikkeler, som skinner igennem kompositionen.

"Den rå maling er mit instrument til at spille min melodi, min pen til at skrive mit digt, min mund til at fortælle min historie, min linse til at fokusere på det erotiske, det smukke, det glemte, det gemte, det ligegyldige, det usagte, svineriet under tæppet eller huden i en persons indre baghave. Et maleri eller værk alt efter snopeffekt har en overflade, et lag eller flere, malet for at bruge maling eller for at være isbjergets top og være top af bund, en bund du måske ser, eller vil se, eller ikke ønsker at se, men kun bruge toppen, som isterning, der stille tør op. Men pas på i eventyrets verden er kejserens nye klæder lige så meget værd som kragen der bliver kogt suppe på i klodshans. En kat kan være hund på et billede, det er så let at flyve med vinger, malingen fylder og så er det færdigt". − Henrik Busk Andersen

Uddannelse

2002
Autodidakt kunstner

Udvalgte Udstillinger

2021
GALLERI FUSION, Aarhus, DK
Dansk Kunstgalleri, Vejle, DK
Hjerm kunstgalleri, Struer, DK
GALLERI BECK, Brønderslev, DK
GALLERI BO SKAGEN, Skagen, DK
KUNSTGALLERIET, Slagelse, DK
Voigt Fine Art, Esbjerg, DK

2019
Påskeudstilling i Mølholm Sognehus, Vejle, DK

2019
Skulpturen "Brobyggeren", doneret 120 kilo patineret bronze skulptur til Vejle Kommune, Vejle, DK

2019
Skulpturen "Balls tell it all", doneret 15 kilo patineret bronze skulptur til Godsbanen, Aarhus, DK

 

Kunstner Henrik Busk Andersen kunst og malerier
Kunstner Henrik Busk Andersen kunst og malerier
Kunstner Henrik Busk Andersen kunst og malerier
Kunstner Henrik Busk Andersen kunst og malerier

Malerier Til Salg